Научно-критичка валоризација дидактике и наставе - Ljiljana Jerković (Pedagogical society of the Republic of Srpska, 2021)
Друштво педагога Републике Српске 2018. године започело је важну педагошку мисију издавања посебне научне публикације чији је циљ да представи богато научно стваралалаштво угледних научника и професора, те на тај начин их учини доступним широј научној и стручној јавности. Протекле 2019. године др Миле Илић, афирмисани универзитетски професор, педагог, дидактичар и методичар препознатљив по свом плодотворном научом опусу на нашим просторима, али и региону, имао је част да представи дио свог научног стваралаштва у публикацији под називом Расправе о савременој настави и дидактици.