ویژگی های روان‌سنجی نسخۀ فارسی پرسش نامۀ فرسودگی ورزشی - نادر حاجلو; ناصر صبحی قراملکی; کریم بابایی; حسن صادقی (Sport Sciences Research Institute, 2016)
هدف پژوهش حاضر تعیین ویژگی های روان‌سنجی پرسش نامهُ فرسودگی ورزشی در بخشی از جامعة ایران می‌باشد. جامعۀ آماری این مطالعه را کلیۀ ورزشکاران رشته‌های والیبال، هندبال و بسکتبال شهر تبریز در سال 1391 تشکیل دادند. از بین ورزشکاران مذکور 184 نفر (69 نفر والیبالیست، 54 نفر هندبالیست و 61 نفر بسکتبالیست) بطور تصادفی انتخاب شدند. نتایج نشان داد اعتبار ابعاد سه‌گانه پرسشنامۀفرسودگی ورزشی براساس آلفای کرونباخ بین 70/0 تا 81/0 است. بررسی‌های مربوط به روایی همگرا و روایی سازۀ پرسشنامۀ فرسودگی ورزشی نیز مؤید تایید روایی مقیاس مذکور بود. تحلیل عاملی همانند فرم اصلی، سه عامل همبسته ولی مجزا را برای پرسشنامۀ فرسودگی ورزشی شامل خستگی هیجانی و فیزیکی، کاهش احساس موفقیت، و کاهش ارزش را آشکار ساخت. می‌توان گفت که پرسش نامه فرسودگی ورزشی ابزاری قابل اعتماد و روا برای سنجش فرسودگی ورزشی در فرهنگ ایران می‏باشد.