Диференційовані програми з фізичного виховання для студенток із різним соматотипом - Наталія Зінченко (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2017)
В результаті дискримінантного аналізу показників фізичного і функціонального стану студенток, рівня їх фізичної підготовленості розроблена типологічна характеристика студенток з різними соматичними ознаками, на підставі якої запропоновано диференційовані програми з ФВ. Використовування цих програм дасть змогу індивідуалізувати навчальний процес, що буде сприяти більш активній і свідомій участі студентів у його організації і досягненні кращих успіхів.