Din istoricul realizărilor științifice a USMF "Nicolae Testemițanu" (1945-2010). - Gheorghe Baciu (Academy of Sciences of Moldova, 2020)
Articolul reflectă într-o formă succintă realizările științifice ale USMF "Nicolae Testemițanu", de la fondarea acestuia până anul 2010. În cadrul instituției unicale de învățământ medical superior doar în perioada 1960-1994 au fost susținute 653 teze de doctor și 145 - de doctor habilitat în medicină. Este prezentată și analiza statistică a publicațiilor științifice: articolelor, monografiilor, brevetelor de invenție, medaliilor la expoziții.