СУЧАСНА МОДЕЛЬ ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ - Марина Машовець; Н. Голота; А. Карнаухова (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2021)
У статті проаналізовано сучасну модель практичної підготовки вихователів закладів дошкіль- ної освіти та вчителів початкової школи, обґрунтовано діяльність Центру самопізнання і само- розвитку, Центру інноваційних освітніх технологій (ICR), Навчальної лабораторії творчої педа- гогіки, що забезпечує поєднання наукових досягнень і практики в освітньому процесі. Висвітлено роботу центрів на аудиторних та позааудиторних заняттях, в процесі яких студенти беруть участь у міждисциплінарних проєктах, навчальних тренінгах, оволодівають інноваційними інструментами викладання, що, безперечно, сприяє підсиленню практико орієнтованої компо- ненти освітнього процесу, розвитку в майбутніх педагогів здатності до самопрезентації, ефек- тивному формуванню їхньої професійної компетентності.