تاثیر خستگی ناشی از پرش و فرود بر شاخص‌های فشار کف پایی در مرحله استقرار راه رفتن نوجوانان والیبالیست با و بدون سابقه آسیب اسپرین مچ پا - امین فرزامی; حیدر صادقی; علی فتاحی (Sport Sciences Research Institute, 2019)
هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر خستگی عملکردی بر متغیرهای فشار کف پایی در مرحلة استقرار راه‌رفتن نوجوانان والیبالیست با و بدون سابقة آسیب اسپرین مچ پا بود. از 24 والیبالست شرکت‌کننده در پژوهش، شاخصهای فشار کف پایی در مرحلة استقرار راه‌رفتن با استفاده از دستگاه پدو اسکن وابسته به فورمتریک، قبل و بعد از خستگی ثبت شد. خستگی، شاخص‌های فشار کف پایی را در افراد بدون سابقة آسیب اسپرین مچ پا در مرحلة استقرار راه‌رفتن تغییر نداد، ولی در افراد با سابقة آسیب اسپرین در مچ یک پا، در میانگین فشار کف پای با سابقة آسیب و در حداکثر فشار، سطح تماس و مدت زمان گام برداری پای بدون آسیب تفاوت معنادار مشاهده شد. به‌نظر میرسد خستگی ناشی از پرش و فرود در گروه با سابقة آسیب اسپرین مچ یک پا میتواند در افزایش احتمال خطر آسیب مجدد در اندام تحتانی و پا هنگام راه‌رفتن تأثیر داشته باشد.