Kronik enflamatuvar dişeti büyümelerinin tedavisinde lazer ile gingivektomi teknikleri; derleme - Mehmet Taşkan (Cumhuriyet University, 2015)
ÖzetKronik enflamatuvar dişeti büyümeleri, kronik enflamatuvar değişikliklerin sonucu olan, dişetinde hacimsel artışın klinik olarak gözlemlendiği, sık görülen bir dişeti hastalığıdır. Literatür araştırması yapıldığında; kronik enflamatuvar dişeti büyümelerinin tedavisinde pek çok cerrahi tekniğin kullanımıyla ilgili farklı çalışmalara rastlanmaktadır. Bu derlemenin amacı; kronik enflamatuvar dişeti büyümeleri ve tedavilerinde kullanılan lazer ile gingivektomi ve gingivoplasti yöntemleri ve operasyon sonrası iyileşme durumları hakkında bilgi vermektir.