نقش سبک رهبری مربیان لیگ برتر فوتبال در پیش بینی هوش هیجانی بازیکنان - زهرا بیگمی; محمد خبیری; حبیب هنری (Sport Sciences Research Institute, 2016)
هدف از این مطالعه، شناخت نقش سبک رهبری مربیان باشگاههای منتخب لیگ برتر فوتبال ایران در پیش بینی هوش هیجانی بازیکنان میباشد. پژوهش به روش توصیفی و نمونه گیری به شیوه در دسترس انجام شد. جامعۀ آماری این پژوهش را تمامی بازیکنان پنج باشگاه منتخب لیگ برتر فوتبال (استقلال تهران، سپاهان اصفهان، تراکتورسازی تبریز، مس کرمان و مقاومت شهید سپاسی شیراز) به تعداد 106 نفر تشکیل دادند (نمونۀ آماری برابر با جامعۀ آماری در نظر گرفته شد). از مجموع پرسشنامه ها، 91 پرسشنامه قابل استفاده بود که مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که ارتباط مثبت و معناداری بین سبک رهبری مربیان و هوش هیجانی بازیکنان وجود دارد. بین رفتار آموزشی و تمرینی رفتار دموکراتیک مربیان با هوش هیجانی بازیکنان نیز رابطۀ مثبت و معناداری مشاهده شد، اما بین رفتار آمرانه، رفتار حمایت اجتماعی و رفتار بازخورد مثبت مربیان با هوش هیجانی بازیکنان رابطۀ معناداری بهدست نیامد. همچنین، از میان ابعاد خودآگاهی، خودتنظیمی، خودانگیزی، همدلی و مهارتهای اجتماعی هوش هیجانی، سبک رهبری مربیان تنها با خودآگاهی بازیکنان رابطۀ معناداری را نشان داد. همچنین، تنها سبک رهبری دموکراتیک مربیان پیش بینی کنندۀ هوش هیجانی بازیکنان بود.