ارتباط وضعیت محل زندگی و فعالیت‌بدنی: نقش میانجی‌گری عوامل روانشناختی- اجتماعی - اکبر قدرت نما; صدیقه حیدری نژاد; ناهید شتاب بوشهری (Sport Sciences Research Institute, 2018)
هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطة وضعیت محل‌زندگی با فعالیتبدنی و میانجی‌گری عوامل روان‌شناختی- اجتماعی بود. روش پژوهش از نوع پژوهشهای همبستگی و کاربردی بود. نمونة آماری پژوهش، 370 نفر از افراد مراجعه‌کننده به پارکهای سطح شهر اهواز برای انجام فعالیتبدنی بود که به‌ روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار اندازه‌گیری پرسش‌نامة پژوهشگرساخته بود که در دو بخش وضعیت محلزندگی و عوامل روان‌شناختی-اجتماعی تنظیم شد. دادههای پژوهش با استفاده از پی.ال.اس. تجزیه‌ و تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که علاوه‌ بر رابطة مستقیم وضعیت محل‌زندگی و عوامل روان‌شناختی- اجتماعی با فعالیتبدنی شهروندان اهوازی، نقش میانجی‌گری عوامل روان‌شناختی-اجتماعی نیز مشاهده شده است؛ بنابراین، اگر امکان تغییر شاخصهای مرتبط با محل‌زندگی افراد مانند هم‌جواری وجود نداشته باشد، با تقویت عوامل روان‌شناختی- اجتماعی از طریق آگاهی شهروندان از فواید چند گانة فعالیت‌بدنی و فعالیتهای تفریحی، میتوان موانع محیطی فعالیت‌بدنی را کاهش داد.