ارائه مدل سازمان یادگیرنده در آموزش‌وپرورش استان کرمانشاه با رویکرد نظریه داده بنیاد - بهاره رسولی تبار; فرامرز ملکیان; فرانک موسوی; محمد جواد کرم افروز (Shahid Chamran University of Ahvaz, 2023)
مقاله حاضر درصدد ارائه مدل سازمان یادگیرنده در آموزش‌وپرورش، با استفاده از روش‌ کیفی داده بنیاد و با بهره‌گیری از ابزار مصاحبه بوده است. جامعه هدف تحقیق خبرگان، متخصصان، اساتید و مطلعین دانشگاهی در حوزه مدیریت و نیز مدیران آموزش‌وپرورش استان کرمانشاه بوده‌اند که پس از انجام مصاحبه با 20 نفر (10 نفر از مدیران و کارکنان آموزش‌وپرورش استان و 10 نفر از خبرگان و صاحب‌نظران علمی و دانشگاهی) که با استفاده از روش «نمونه‌گیری گلوله برفی» انتخاب گردیدند، اشباع نظری صورت پذیرفت. یافته‌های این مطالعه مبیّن آن بود که «سازمان یادگیرنده» به‌مثابه سازمانی مبتنی بر پویایی و تحول و برآمده از کنشگری فردی، گروهی و سازمانی، موجودیتی پویا و متغیر است که عواملی علّی «فردی و سازمانی» (مشتمل بر ویژگی‌های شخصیتی، باورها و نیازهای مربیان و متربیان، انگیزش‌های شغلی و نیز برنامه‌ریزی سازمانی)، عوامل زمینه‌ای مبتنی بر «روزآمدی و تحول بنیادین» (مشتمل بر تحول در نظام تعلیم و تربیت، تحول سازمان، تحول فردی، تحول فرهنگی و دگرگونی در تعاملات اجتماعی)، عوامل مداخله‌گر «درون‌سازمانی» (مشتمل بر امکانات و ظرفیت‌های سازمانی، ساختار، مدیریت و فرهنگ) در بروز و ظهور این پدیده در آموزش‌وپرورش استان کرمانشاه اثرگذارند. بر این مبنا، در مدلی که به‌منظور تحقق سازمان یادگیرنده در آموزش‌وپرورش این استان ارائه می‌گردد باید به «عواملی در دو سطح فردی و سازمانی» اهتمام نمود و در راستای عوامل اثرگذار مذکور، راهبردهای کلان مدیریتی در جهت تغییر پارادایم مدیریتی ازجمله دگرگونی در ساختار، توانمندسازی کارکنان، تقویت فرهنگ‌سازمانی و ... را  اعمال نمود تا شاهد پیامدها و دستاوردهایی سازمانی و فرا سازمانی مشتمل بر رشد و تعالی فردی (مربیان و متربیان)، تعالی سازمانی، رضایتمندی و در نهایت، ارتقاء سطح علمی کشور بود.