Стан фізичної підготовленості студентів вищих навчальних закладів - Oleksandr Sabirov; Vasyl Pantik; Andrey Shevchuk (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2017)
Актуальність дослідження зумовлена потребою індивідуалізації фізичного виховання студентів. Мета дослідження - вивчити рівень фізичного розвитку студентів вищих навчальних закладів. Результати роботи. Установлено, що результати бігу на 3000 м студентів становлять 13,8-15,2 хв, на 100 м - 14,1-14,4 с, човникового бігу на 4х9 м - 10,1-10,6 с, підтягування на перекладині - 9,1-12,8 раза, стрибка в довжину з місця - 210,4-233,1 см, нахилу тулуба вперед із положення сидячи - 10,9-12,5 см. Висновки. Середньогрупові показники фізичної підготовленості студентів, відповідно до вимог навчальної програми, низькі й під час навчання суттєво не змінюються. Це вимагає пошуку нових підходів до вирішення питання покращення фізичної підготовленості молоді.