مقایسه کینتیک پرش و تعیین ارتباط آن با عملکرد لانج شمشیربازان ملی پوش و باشگاهی فلوره - سپیده سمواتی شریف; عباس فرجاد پزشک; محمد یوسفی (Sport Sciences Research Institute, 2019)
قدرت و توان ازجمله مهم‌ترین عناصر مؤثر در شمشیربازی هستند، اما درحال‌حاضر چگونگی اندازه‌گیری درست آن‌ها در شمشیربازی شناخته‌شده نیست؛ براین‌اساس، هدف این پژوهش مقایسة کینتیک پرش و تعیین ارتباط آن با عملکرد لانج شمشیربازان ملی‌پوش و باشگاهی فلوره بود. در این مطالعه، هشت شمشیرباز زن، شامل چهار نفر ملی‌پوش و چهار نفر باشگاهی در اسلحة فلوره شرکت کردند. توان مفصلی، انرژی مکانیکی و نیروی  عکسالعمل در لحظة پوشآف شمشیربازان با استفاده از صفحه نیرو و سرعت لانج با استفاده از انتگرال‌گیری از نمودار نیروی عکس‌العمل افقی زمین به‌دست آمدند. یافته‌های پژوهش نشان دادند که بین توان اسکات‌جامپ و دراپ‌جامپ با سرعت لانج ارتباطی معنادار وجود داشت و این متغیرها در شمشیربازان تیم ملی بیشتر از شمشیربازان باشگاهی بودند (P < 0.05). همچنین، اسکات‌جامپ در ارزیابی قدرت کانسنتریک و دراپجامپ در ارزیابی قدرت انفجاری اندام تحتانی شمشیربازان نسبت به سایر آزمونها مؤثرتر عمل کردند. با توجه به اهمیت این متغیرها در شمشیربازی میتوان از آن‌ها به‌عنوان آزمونی مناسب برای ارزیابی شمشیرباز استفاده کرد.