HEMŞİRELİK İMAJINA ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ AÇISINDAN BAKIŞ - Dilara Keklik; Senay Cetinkaya (Sakarya University, 2019)
İmaj, bir kişi, kurum, marka, obje ya da düşüncenin zihinlerde isteyerek ya da istemeyerek bırakmış olduğu fikir ve izlenimlerdir. Profesyonel kimlik kavramı ise hemşirenin hasta ile etkileşimlerine, eylemlerine ve hemşirenin düşünme şekline rehberlik eden, hemşire tarafından sahip olunan değerler ve inançlar olarak da tanımlanmaktadır. Profesyonelliğin en önemli ölçütü işini en iyi şekilde yapabilmektir. Hemşirenin profesyonel nitelikleri hemşire imajına katkı veren niteliklerdir. Literatürde hemşirelik imajı ile ilgili yaşanan sorunların ve hemşire yetersizliğinin temel nedeninin hemşirelerin profesyonel kimlikleri ile doğrudan ilişkili olduğu belirtilmektedir. Çocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliği günümüzde profesyonel bir statü kazanmıştır.