نگرش دانشجویان پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر دربارة نحوة آموزش و به کارگیری مهارت های ارتباط با بیمار - راضیه باقرزاده; حکیمه واحدپرست; فرحناز کمالی; طیبه غریبی; لیلا دهقانی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2016)
به کارگیری مهارت‌های ارتباط با بیمار جزء اساسی مراقبت پرستاری است. بررسی جنبه‌های مختلف آموزش و به کارگیری این مهارت‌ها حائز اهمیت است. مطالعه به روش مقطعی در سال 1390-1389 با هدف بررسی نگرش دانشجویان پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر دربارة نحوة آموزش و به کارگیری مهارت‌های ارتباط با بیمار انجام گردیده است. شرکت‌کنندگان در پژوهش را 150 دانشجوی پیراپزشکی تشکیل می‌دادند. نمونه‌گیری به روش سرشماری انجام شد. ابزار جمع‌آوری اطلاعات دو پرسش‌نامه بود که با استفاده از متون در دسترس ساخته شدند. جهت تعیین روایی، از نظر متخصصان در این حیطه استفاده گردید و پایایی با انجام مطالعة پیلوت و تعیین ضریب آلفای کرونباخ (نمرة آلفاء 80/0 تا 95/0 برای حیطه‌های مختلف) تأیید شد. اطلاعات به دست آمده، توسط آزمون-های آماری توصیفی و تحلیلی، آنالیز گردید. یافته های پژوهش نشان داد که تنها 5/18% دانشجویان، کیفیت آموزش مهارت های ارتباط با بیمار را در حد مطلوب ارزیابی نمودند. بیشترین روش فراگیری انواع مهارت های ارتباط با بیمار، آموزش از طریق تئوری در خلال دروس دیگر و مشاهده رفتار مربی با بیمار بود. درصد استفاده مطلوب از مهارت های ارتباطی، 4/41% تا 9/57% برای حیطه های مختلف بود. با توجه نتایج، میزان خوب بودن آموزش و به کارگیری مطلوب مهارت های ارتباطی کم می باشد، بازبینی برنامه های آموزشی و ارتقای روش های آموزشی در زمینة مهارت های ارتباط با بیمار می تواند در بهینه سازی کاربرد این مهارت ها مؤثر باشد.