МЕТАФОРИЧЕСКИЕ КАРТЫ «COPE»: ТЕХНИКИ ПРЕОДОЛЕНИЯ ПСИХОТРАВМИРУЮЩИХ ЭМОЦИОНАЛЬНЫХ СОСТОЯНИЙ - USM ADMIN (Moldova State University, 2012)
Pentru a face faţă evenimentelor negative de viaţă cotidiană, toata lumea are nevoie de resurse, în primul rând - psihologice, deoarece acestea sunt surse interne. Sprijinul psihologic este un exemplu de o resursă socială, care are drept scop de a crea condiţii pentru reabilitarea oamenilor care vin dintr-un eveniment de criză. Una dintre cele mai eficiente metode folosite de către psihoterapeuţi sunt cărţile metaforice. Articolul prezintă o transcriere de şedinţe de psihoterapie care ilustrează utilizarea diferitelor tehnici de terapie cu ajutorul cărţilor metaforice «Cope».