Розвиток педагогічної творчості у студентів вищих технічних навчальних закладів - Iryna Mykhailiuk; Tetiana Vavryk (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2013)
У статті розглянуто формування педагогічної творчості у студентів вищих технічних навчальних закладів як складового компонента готовності до професійної педагогічної діяльності. Зосереджено увагу на становленні та розвитку професійно-педагогічних здібностей особистості майбутнього педагога з технічною освітою. Запропоновано форми та методи стимулювання та активізації професійної педагогічної діяльності з урахуванням виявлених недоліків щодо становлення творчих фахівців. Викладено основні шляхи формування педагогічної творчості у навчально-виховному процесі вищого технічного навчального закладу.