TUBERCULOZA LARINGELUI - ASPECTE DE DIAGNOSTIC ȘI TRATAMENT - Elena TUDOR; Vasile CABAC; Ana Maria BUDU; Daniela CERNEV; Victor OSMAN (Academy of Sciences of Moldova, 2024)
Tuberculoza este o boală cronică infecțioasă și transmisibilă, cauzată de Mycobacterium tuberculosis. Reprezintă cea mai frecventă patologie granulomatoasă care afectează laringele. În majoritatea cazurilor este secundară tuberculozei pulmonare. Tuberculoza laringiană constituie o problemă de sănătate publică ca urmare a modificărilor tiparului clinic al bolii care conduce frecvent la diagnosticare greșită și tardivă, cu tratament întârziat, ceea ce determină creșterea riscului de contagiune. Scopul acestei lucrări este de a evidenția aspectele de diagnostic și de tratament al tuberculozei laringelui.