بررسی تأثیر تعامل اجتماعی و تبادل بین اعضای گروه‌های داوطلب بر مدیریت داوطلبی رویداد ورزشی (مطالعة موردی سیزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان) - شیما موسوی; پریسا اکبری; علی نظریان (Sport Sciences Research Institute, 2018)
هدف پژوهش حاضر، بررسی تأثیر تعامل اجتماعی و تبادل بین اعضای گروه‌های داوطلبی بر مدیریت داوطلبی رویداد ورزشی بود. این پژوهش، ازنظرهدف،کاربردیوازحیث ماهیت،توصیفی-پیمایشیبود.جامعةآماری متشکل از همةداوطلبان سیزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان بود (200 نفر). با توجه به تعداد متغیرهای پنهان، حداقل حجم نمونه برابر با 120 نفر بود که ازطریقنمونه‌گیری تصادفیساده، 128 داوطلب به‌عنوان نمونة پژوهش انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها از پرسش‌نامة ترجمه‌شدة کیم و همکاران (2016) استفاده شد. روایی صوری پرسش‌نامه به تأیید صاحب‌نظران (10 نفر) رسید و همچنین، پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی محاسبه شد. برای تجزیه‌‌وتحلیل داده‌ها و بررسی برازش مدل، از مدل‌سازی معادلات ساختاری و نرم‌افزارهای اس.پی.اس.اس و پی. ال. اس استفاده ‌شد. نتایج نشان داد که تبادل بین اعضای گروههای داوطلبی، تأثیر مثبتی بر توصیه به تجربه‌کردن فعالیت داوطلبی به دیگران داشت. همچنین، رابطة معناداری بین تبادل اعضا با قصد مشارکت مجدد و توصیه وجود داشت. همچنین، براساس نتایج، بین تعامل اجتماعی و تبادل اعضا رابطة معناداری وجود داشت؛ اما، بین تعامل اجتماعی و قصد مشارکت مجدد رابطة معناداری وجود نداشت. با توجه به نتایج می‌توانگفتکه مسئولانورزش دانشجویی بایدوقتبیشتریرابرایبررسیتأثیر تعامل اجتماعی داوطلبانو تعامل اعضای داوطلبی، به‌عنواناصلی‌ترینمتغیر تأثیرگذار درمدیریت داوطلبی درجهت مشارکت مجدد و توصیه به همکاری در رویدادهای ورزشی صرفکنند.