APPROACHING NON-FORMAL EDUCATION FROM THE PERSPECTIVE OF COMPETENCES - USM ADMIN (Moldova State University, 2021)
ABORDAREA EDUCAȚIEI NONFORMALE DIN PERSPECTIVA COMPETENȚELOR În articol este abordată problema valorificării conceptului de "competență" în sistemul de educație nonformală. Sunt definite pe larg noțiunile "educație nonformală", "educație extrașcolară", accentul fiind pus pe abordarea educației și învățământului nonformal și, la concret, extrașcolar din perspectiva competențelor. Se argumentează avantajele acestei abordări și se propune o clasificare a competențelor pentru acest sistem de educație. Cuvinte-cheie: educaţie nonformală, învățământ nonformal, educaţie extrașcolară, învățământ extrașcolar, competențe- cheie, competențe generale, competențe specifice, domenii și profiluri ale educației extrașcolare.