Orientacje życiowe twórczych i odtwórczych 13-16- latków - Alicja Meyer (Jesuit University Ignatianum in Krakow, 2022)
Głównym celem monografii jest ukazanie orientacji życiowych twórczych i odtwórczych adolescentów, wpisując się jednocześnie w szeroki kontekst badań w zakresie koncepcji życiowych 13-16- latków. Podjęta problematyka jest bardzo istotna bowiem współczesne młode pokolenie, jest szczególnie narażone na fluktuacje w ponowoczesnej rzeczywistości.