تأثیر تمرین مجددبرون‌گرا بر احساس درد و شاخص‌های کوفتگی عضلانی تأخیری در مردان جوان غیر فعال - علی فروتن قوچه بیگلو; معرفت سیاه کوهیان; لیلا فصیحی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2021)
زمینه و هدف: با توجه به وجود نگرانی در میان مربیان در رابطه با رفع هرچه سریع‌تر احساس درد عضلانی، هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر تمرین و تمرین مجدد برون‌گرا بعد از گذشت 24 ساعت از تمرین اولیه بر احساس درد و شاخص‎های کوفتگی عضلانی تأخیری در مردان جوان غیرفعال بود.مواد و روش‌ها: 16مرد جوان غیرفعال سالم به صورت داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. آزمودنی‌ها به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (8 نفر) و آزمایش (8 نفر) تقسیم شدند. هر دو گروه 70 انقباض برون‌گرا در عضلات خم‌کننده آرنج را با 80 درصد یک تکرار بیشینه انجام دادند. گروه آزمایش تمرین را بعد از گذشت 24 ساعت تکرار کرد. میزان احساس درد عضلانی، سطوح سرمی آنزیم‌های کراتین‌کیناز و لاکتات‌دهیدروژناز قبل، یک، 26، 48 و 72ساعت بعد اندازه‌گیری شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون‌های آماری تی مستقل و تحلیل واریانس با اندازه‌گیری‌های مکرر استفاده شد.یافته‌ها: میزان احساس درد عضلانی و کراتین‌کیناز در هر دو گروه، بعد از فعالیت افزایش معنی‎داری یافت (0/05≥P)، میزان لاکتات‌دهیدروژناز نیز در هر دو گروه افزایش یافت، امّا معنی‎دار نبود (05/P>0). در بررسی تغییرات احساس درد عضلانی، کراتین‌کیناز و لاکتات‌دهیدروژناز بین دو گروه در مراحل مختلف اندازه‎گیری بعد از تمرین، تفاوت معنی‎داری مشاهده نشد (0/05<P).نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از پژوهش حاضر می‌توان نتیجه گرفت که یک مرحله تمرین مجدد برون‌گرا 24 ساعت بعد از تمرین اولیه نمی‌تواند متغیر تأثیرگذار مهمی بر میزان احساس درد و شاخص‎های کوفتگی عضلانی تأخیری باشد. هرچند تحقیقات بیشتری باید صورت گیرد.