Pracujący studenci Wybrane korelaty konfliktu i wzbogacenia - Monika Parchomiuk; Teresa Zubrzycka-Maciąg (University of Lower Silesia, 2017)
Przedmiotem artykułu jest analiza wyników badań własnych, dotyczą-cych konfliktu i wzbogacenia w rolach studenta i pracownika. Badania obejmowałygrupę 395 osób, reprezentujących różne kierunki i  specjalności. Dla zebrania materiałuwykorzystano Skalę konfliktu praca zawodowa-studia, Skalę wzbogaceniapraca zawodowa-studia oraz kwestionariusz ankiety własnej konstrukcji. W  tokuanaliz ustalono nasilenie konfliktu i wzbogacenia w kierunkach praca-studia orazstudia-praca. Zweryfikowano ponadto znaczenie wybranych zmiennych, takich jakwymiar i staż pracy, tryb studiów i ich zgodność z pracą zawodową, kolejność podję-cia studiów/pracy dla konfliktu i wzbogacenia w obu kierunkach.