Стан фізичної підготовленості учнів старшого шкільного віку - Oleh Dykyi (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2015)
Першочергове значення для зміцнення здоров'я школярів має фізична підготовленість. Завдання роботи полягає у визначенні стану фізичної підготовленості юнаків старшого шкільного віку. Матеріали й методи-теоре-тичний аналіз науково-методичної літератури, педагогічне тестування, методи математичної статистики. У дослідженні взяло участь 120 юнаків 16-17-річного віку. Виявлено тенденцію до зниження фі-зичної підготовленості дітей що зумовлює необхідність унесення коректив у процес фізичного виховання у вигляді додаткових занять фізичними вправами, залучення учнів до різних форм позакласної роботи з фізичного виховання.