بررسی و مقایسه‌ی میزان اضطراب کتابخانه‌ای و ارتباط آن با ویژگی‌های جمعیت‌شناختی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز - پرستو پارسایی محمدی; فریدون آزاده; علیرضا حاجی یخچالی; طیبه فتاحی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2018)
کتابخانه‌های دانشگاهی به عنوان پایه اصلی پژوهش و آموزش در دانشگاه‌ها محسوب می‌شوند. اضطراب کتابخانه‌ای یکی از عواملی است که می‌تواند مانع بهره‌گیری دانشجویان از دانش موجود در کتابخانه‌ها شود. پژوهش حاضر به منظور بررسی و مقایسه‌ی میزان اضطراب کتابخانه‌ای و مؤلفه‌های آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز و رابطه آن با متغیرهای جمعیتشناختی انجام شده است.پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه‌ی آماری پژوهش را کلیه‌ی دانشجویان مشغول به تحصیل در سال 1394 در دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز به تعداد 7390 نفر تشکیل داده‌اند. حجم نمونه در این پژوهش با استفاده از جدول کرجسی_مورگان و به روش طبقه‌ای نسبی، 366 نفر برآورد گردید. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه مشتمل بر اطلاعات جمعیتشناختی و مقیاس اضطراب کتابخانه‌ای باستیک بوده ‌است. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرمافزار SPSS در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.یافته‌های حاصل از این پژوهش نشان داد کهمیانگین کل نمره اضطراب کتابخانه‌ای در دانشجویان مورد مطالعه 64/2 بوده که از سطح متوسط اضطراب پایین‌تر بوده است. 4/81% از دانشجویان مورد مطالعه دارای سطح متوسط و پایین اضطراب بودند. بیشترین سطح اضطراب در میان مؤلفه‌ها مربوط به عوامل مکانیکی بوده است. بین سن و اضطراب کتابخانه‌ای رابطه معکوس و معنیداری مشاهده شد. همچنین بین متغیرهای جنسیت، مقطع تحصیلی، دانشکده محل تحصیل و تعداد دفعه‌های استفاده از کتابخانه با اضطراب کتابخانه‌ای تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد.