REDACTAREA UNEI FOI DE OBSERVATIE ÎN PEDIATRIE - Valeriu Popescu (Amaltea Medical Publishing House, 2008)
Articolul trece în revistå o serie de etape în redactarea unei foi de observa¡ie în pediatrie: culegerea de informa¡ii complete, precise ¿i obiective; un examen clinic sistematic ¿i bine condus; o sintezå de date semiologice clinice care permit: discu¡ia problemelor de diagnostic (anamnestic ¿i prin examenul fizic), solicitarea de examene paraclinice care contribuie la stabilirea diagnosticului, iar în final prescrierea terapiei adecvate ¿i uneori a unor måsuri preventive.