Cerrahi destekli unileteral maksiller genisletme: bir olgu sunumu - Çağrı Ulusoy; Çağrı Türköz; Erkan Erkmen (Ankara University, 2011)
Hızlı üst çene genişletmesi, üst çenelerinde transversal yetmezlik olan çocuklarda, rutin olarak kullanılan bir tedavi yaklaşımıdır. Unilateral çapraz kapanışa sahip yetişkin bireylerde yapılan konvansiyonel cerrahi destekli hızlı üst çene genişletmesi uygulamaları normal kapanışlı tarafta bukkal non-oklüzyona neden olabilmektedir. Bu vakada, çapraz kapanışa sahip tarafa osteotomi uygulanmış, normal kapanışlı tarafta osteotomi uygulanmamıştır. Böylelikle, normal kapanış gösteren tarafın oklüzyonu bozulmadan unilateral çapraz kapanışın düzeltilmiştir