METAPHORICAL ASSOCIATIVE CARDS IN THE SITUATION OF CHOICE - Svetlana TOLSTAIA (Moldova State University, 2018)
In this paper, we propose to review the possibility of metaphorical associative cards using in the situations of choice. The value of choice, its role in the formation of the essential person's characteristics is the topic of non-classical humanistic-oriented psychological theories and concepts. Working with time line allows modeling and investigating any processes in the past and future, finding solutions with cards metaphorical images, creating for the client a special reality, which can be subsequently embodied in his life. CARDURI ASOCIATIVE METAFORICE ÎN SITUAȚIA ALEGERII În această lucrare ne propunem să analizăm posibilitatea utilizării cardurilor asociative metaforice în situațiile de alegere. Valoarea alegerii, rolul ei în formarea caracteristicilor esențiale ale persoanei este subiectul teoriilor și concepttelor psihologice non-clasice. Utilizarea cardurilor metaforice în lucrul cu linia timpului permite modelarea și investigarea oricăror procese din trecut și viitor, găsirea soluțiilor pentru situaţia de alegere, creând pentru client o realitate specială, care poate fi ulterior încorporată în viața lui.