Sułkowski, Ł. (2016). Kultura akademicka - koniec utopii? Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN, ss. 220. - Krzysztof Wach (Jesuit University Ignatianum in Krakow, 2017)
Książka prof. Łukasza Sułkowskiego jest opracowaniem, które należy ocenić wyjątkowo pozytywnie, podejmuje ona bowiem bardzo ważny temat, który jak dotąd był na ogół przemilczany w polskiej literaturze przedmiotu. Istnieje zatem pilna potrzeba promocji poruszanej w książce tematyki...