Формування управлінської культури майбутніх інженерів залізничного транспорту - Oleksandr Halus (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2017)
У статті здійснено аналіз теоретико-практичних підходів щодо формування управлінської культури майбутніх інженерів залізничного транспорту. З'ясовано сутність понять «культура», «професійна культура», «управлінська культура», «управлінська культура майбутніх інженерів залізничного транспорту». Проаналізовано особливості, елементи, показники оцінювання рівня управлінської культури. Вагоме місце у формуванні управлінської культури майбутніх інженерів залізничного транспорту належить позааудиторній роботі. Акцентовано увагу на значенні створення кожним студентом власного професійного портфоліо. Психологічна служба закладу вищої освіти, виконуючи дослідницьку, діагностичну, організаційну, консультативну, просвітницьку, стимулювальну, адаптивну та інші функції, належним чином сприяє формуванню управлінської культури майбутніх інженерів залізничного транспорту. Цьому процесу сприяє впровадження інноваційних масових, групових та індивідуальних форм позааудиторної роботи.