СУТНІСТЬ, СТРУКТУРА, ФУНКЦІЇ МІЖКУЛЬТУРНОГО ДІАЛОГУ ФАХІВЦЯ ТУРИСТИЧНОЇ СФЕРИ - Л. А. Євдокімова-Лисогор (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2017)
Головним засобом професійної діяльності фахівців туристичної сфери є діалогічне спілкування, що забезпечує ефективну комунікацію в міжнародному середовищі. Міжкультурний діалог (МД) майбутнього фахівця має підвищити якість послуг відповідно до потреб та вподобань користувача. На основі аспектного аналізу літератури соціогуманітарних наук стало можливим виокремлення низки функцій МД у професійній діяльності майбутнього фахівця (мотиваційну, інформаційну, регулюючу, формувальну, виховну, творчу, адаптивну). Аналіз теоретичних досліджень провідних учених дозволив визначити міжкультурний діалог фахівця сфери туризму як готовність до міжкультурної взаємодії у процесі професійної і ділової співпраці з представниками різного культурного походження.