ПОЛІКУЛЬТУРНЕ ВИХОВАННЯ ОСОБИСТОСТІ КРІЗЬ ПРИЗМУ ПРАЦЬ М. Г. СТЕЛЬМАХОВИЧА - Tetiana Atroshchenko (Vasyl Stefanyk Precarpathian National University, 2018)
У статті розкрито проблему полікультурного виховання особистості з урахуванням основоположних ідей наукової спадщини М. Стельмаховича. Схарактери¬зовано поняття "полікультурне виховання". Проаналізовано  науковий погляд М.Стель¬маховича щодо виховання особистості, міжетнічних стосунків, провідної ролі родини у формуванні високоморального толерантного громадянина, здатного цінувати культурні надбання як власного, так й інших народів. Розкрито поняття етнізації через концепцію М.Стельмаховича, в яке науковець вкладає поняття соціалізації особи на основі родинного, економічного, духовно-культурного життя й історичного досвіду свого народу, нації. Ключові слова: народна педагогіка, особистість, полікультурне виховання, полікультурна освіта, полікультурний простір.