مقایسه حافظه صریح و ضمنی کودکان با اختلال کم¬توجهی- بیش¬فعالی و همتایان عادی - Vahid Nejati; Shahriar Shahidi; Esmail Shiri; Marziyeh Khoshhalipanah (Vesnu Publications, 2014)
مقدمه: حافظه صریح بیش از حافظه ضمنی به منابع توجهی نیاز دارد. هدف این پژوهش مقایسه حافظه صریح و ضمنی کودکان مبتلا به اختلال کمتوجهی- بیشفعالی و کودکان با تحول طبیعی است. مواد و روشها: پژوهش مقطعی مقایسهای در 15 دانشآموز مبتلا به اختلال کمتوجهی- بیشفعالی و 15 دانشآموز سالم از مدارس شهرستان ابرکوه انجام شد. برای حافظه صریح لیست کلمات به فرد ارائه میشد و فرد باید کلمات شنیده شده را یکبار بدون تأخیر و یکبار با تأخیر بیان میکرد. برای حافظه ضمنی نیز باید لغات شنیده شده را از بین لغات ارایه شده مشخص نماید. جهت تحلیل دادهها از آزمونهای تی مستقل و تحلیل واریانس دو عاملی استفاده شد. یافتهها: نتایج نشان داد که کودکان مبتلا به کمتوجهی- بیشفعالی در حافظه صریح عملکرد پایینتری نسبت به کودکان سالم دارند (05/0P<). همچنین در حافظه ضمنی، تفاوتی درعملکرد کودکان کمتوجه- بیشفعال و سالم یافت نشد(05/0P>). نتیجهگیری: کودکان با کمتوجهی- بیشفعالی در حافظه صریح نقص دارند. پیشنهاد میشود رویکردهای توانبخشی و آموزشی، حافظه ضمنی را برای مداخلات کودکان کمتوجه- بیشفعال به کار گیرند. کلید واژهها: حافظه صریح، حافظه ضمنی، اختلال کمتوجهی- بیشفعالی