شناسایی موانع بین المللی سازی با رویکرد انطباق پذیری سازمانی و ارائه مدل مواجهه با آن‌ها در دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان - محمدجواد زنگانه; ترانه عنایتی; رضا یوسفی سعیدابادی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2020)
هدف این پژوهش، شناسایی موانع بینالمللی سازی با رویکرد انطباق‌پذیری سازمانی و ارائه مدل مواجهه با آن‌ها در دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان بود. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری آن را مدیران و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان به تعداد 373 نفر تشکیل می دادند که با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی طبقهای و بر اساس فرمول کوکران تعداد 190 نفر به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمعآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته موانع بینالمللی سازی با 69 سؤال و پرسشنامه محقق ساخته عوامل تسهیل‌کننده بینالمللی سازی با 71 سؤال و پرسشنامه محقق ساخته انطباق‌پذیری سازمانی با 40 سؤال استفاده شد. روایی و پایایی ابزارها مورد تأیید قرار گرفتند. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آزمونهای، تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تأییدی و معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که؛ موانع بین‌المللی سازی دارای سیزده مؤلفه «فرهنگی، روش تدریس، محتوایی، انسانی، تجهیزاتی، ساختاری، مدیریتی- سیاسی، مالی، تکنولوژیکی، خدمات پشتیبانی، همکاریهای بین‌المللی، موانع داخلی سازمان و برنامه درسی»؛ عوامل تسهیل‌کننده بین‌المللی سازی دارای چهارده مؤلفه «اعتباربخشی مدرک، تولید دانش، دسترسی به منابع متنوع یادگیری، آموزشی، ارتباطی، فرهنگی، سیاسی، سیاستهای کلان آموزش عالی، ایجاد فرصت‌های توسعه حرفه ای برای مدیران و استادان، برقراری ارتباطات علمی و فرهنگی، قوانین جاری و شفاف‌سازی آن‌ها، توسعه منابع مالی، توسعه منابع انسانی و توسعه زیرساختهای تکنولوژیکی» است. موانع بینالمللی سازی دانشگاه با ضریب استاندارد (431/0-) بر انطباق‌پذیری سازمانی تأثیر منفی و معنادار و عوامل تسهیل‌کننده بین المللی سازی دانشگاه با ضریب استاندارد (503/0) بر انطباق‌پذیری سازمانی تأثیر مثبت و معناداری دارند و مدل ارائه شده دارای برازش مناسب می باشد.