Sarcomul sinovial mediastinal - prezentare de caz - Valentin Martalog; Dumitru Sofroni; Victor Eftodii; Sergiu Brenişter; Inga Chemencedji (Academy of Sciences of Moldova, 2019)
Sarcomul este o tumoră ce se dezvoltă din celule mezenchimale. Sarcomul sinovial mediastinal este o patologie oncologică, rar întâlnită și constituie 0,01% din neoformațiunile toracelui. Prezentăm un caz cu sarcom sinovial mediastinal depistat prin metode radiologice, tratat chirurgical și confirmat morfologic.