بررسی بهبود نظام اطلاعاتی سبز در اماکن و سازمان‌های ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی - بابک داودی; علی زارعی; فریده اشرف گنجویی (Sport Sciences Research Institute, 2020)
پژوهش حاضر با هدف بررسی بهبود نظام اطلاعاتی سبز در اماکن و سازمانهای ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد. این مطالعه از نوع پژوهش‌های آمیخته است که به‌صورت میدانی انجام شد. همة مدیران و کارمندان ادارات ورزش دانشگاههای آزاد سراسر کشور جامعة آماری پژوهش را تشکیل دادند. برای انتخاب نمونه، در گردهمایی سراسری مسئولان ورزش دانشگاه آزاد اسلامی کل کشور که در سال 1395 با حضور همة مسئولان ورزش واحدهای دانشگاه آزاد کشور و شاغلان در معاونت ورزش سازمان مرکزی برگزار شد، به تعداد کل افراد حاضر در گردهمایی (340 نفر از 114 واحد دانشگاهی) پرسش‌نامه به‌صورت حضوری توزیع شد. ابزارهای پژوهش حاضر، پرسش‌نامة «وضعیت بلوغ کارکنان در جهت نظام اطلاعاتی سبز» و پرسش‌نامة «عوامل مؤثر در بهبود نظام اطلاعاتی سبز در ادارات ورزش دانشگاه آزاد اسلامی» بودند. روش تجزیه‌وتحلیل آماری شامل روشهای آماری کلموگروف-اسمیرنوف، آزمون تی تکنمونه‌ای و تحلیل عاملی اکتشافی بود. نتایج پژوهش نشان داد که میزان بلوغ ادارات ورزش دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص نام اطلاعاتی سبز در در تمامی حیطه‌ها ازجمله مرکز داده (55/2 = میانگین، 001/0 = سطح معناداری)، محیط اداری (59/2 = میانگین، 001/0 = سطح معناداری)، روش کاری (56/2 = میانگین، 001/0 = سطح معناداری)، تدارکات (60/2 = میانگین، 001/0 = سطح معناداری) و قوانین شهروندی سازمانی (52/2 = میانگین، 001/0 = سطح معناداری) در سطح نامطلوبی قرار داشت. همچنین، موانع فرهنگی، آموزشی و فردی جزو موانع مستقل کلیدی بودند که سبب تأثیرگذاری بر سایر موانع شدند. به‌صورت‌کلی، برای بهبود نظام اطلاعاتی سبز نیاز است برخی جنبههای فرهنگی، آموزشی و فردی بهبود یابند تا بتوان زمینة بلوغ ادارات ورزش دانشگاه آزاد اسلامی در این خصوص را هموار کرد.