IMPACTUL EVALUĂRII FORMATIVE PENTRU DEZVOLTAREA ABILITĂȚII DE GÂNDIRE CRITICĂ ÎN CADRUL CURSULUI DE PSIHOLOGIE A EVALUĂRII - Elena RAILEAN (Moldova State University, 2020)
Evaluarea informatizată se confruntă cu o serie de provocări globale cauzate de schimbarea dinamică a paradigmei educaționale și de diversificarea mediilor de învățare. Una dintre provocările recente este prioritizarea evaluării formative în situația trecerii rapide la modul de predare distanțat prin intermediul tehnologiilor digitale. În scopul realizării metodologiei de evaluare formativă a fost elaborat un proiect didactic care prevede divizarea în N module a conținutului cursului universitar și elaborarea colaborativă a unui manual digital. Rezultatul indică validitatea proiectului didactic. Elevii au fost suficient de motivați să învețe și să-și dezvolte abilitățile autoreglate.         THE IMPACT OF THE FORMATIVE EVALUATION IN DEVELOPING CRITICAL THINKING SKILLS AT THE COURSE OF PSYCHOLOGICAL ASSESSMENT Computer-based assessment has faced a number of global challenges caused by the dynamic change of learning paradigm and diversification of learning environments. One of the recent challenges refers to prioritization of a formative assessment in the situation of the rapid transition to remote learning as a result of COVID-19 outbreak. In order to achieve the educational methodology of the formative assessment, a didactic project was developed and it provides the division into N modules of the content of the university course and the collaborative elaboration of a digital textbook context. The result indicates the validity of the didactic project. Students were motivated enough to learn and to develop the self-regulated skills.