تدوین و به‌روزرسانی نُرم‌های آمادگی جسمانی مردان و زنان 18 تا 60 سالۀ شهر کرمانشاه - گلنار رشیدی; امیرعباس منظمی; محدثه شهبازی; محمد شریعت زاده جنیدی (Sport Sciences Research Institute, 2021)
هدف کلی این پژوهش تدوین و به روز رسانی نورم‌های آمادگی جسمانی مردان و زنان 18 تا 60 سال شهر کرمانشاه بود. آزمودنی‌های این پژوهش را 200 نفر از مردان و 200 نفر از زنان شهر کرمانشاه تشکیل دادند که به ترتیب، متوسط سن آن‌ها 421/11±82/34 و 31/1±96/36 سال، قد 297/5±64/179 و57/0±46/161 سانتی‌متر ، وزن 586/11±97/80 و 17/1±86/70 کیلوگرم بود که به طور تصادفی انتخاب و در طبقات مختلف سنی تقسیم شدند. از آزمون‌های دویدن/ راه رفتن راکپورت برای اندازه‌گیری استقامت قلبی- عروقی، شنا برای سنجش استقامت عضلات کمربند شانه‌ای، درازونشست برای سنجش استقامت عضلات ناحیة شکم، نیروسنج دستی برای سنجش قدرت عضلات مچ دست، جعبة اندازه‌گیری انعطاف بدنی برای تعیین انعطاف تنه، چین پوستی سه ناحیه‌ای برای تخمین درصد چربی بدن استفاده شد. یافته‌ های این پژوهش نشان داد که میانگین استقامت قلبی- عروقی آزمودنی‌ها در مردان و زنان به ترتیب،14/45 و 80/38 میلی لیتر برکیلوگرم بر دقیقه، درصد چربی بدن 28/23 و 95/31 درصد، WHR 927/0 و 829/0 متر، انعطاف‌پذیری 43/29 و 91/23 سانتی‌متر، قدرت عضلانی پنجه دست راست 21/42 و 63/24 کیلوگرم، قدرت عضلانی پنجه دست چپ 02/36 و 13/23 کیلوگرم، استقامت عضلات سینه‌ای تعداد 18/44 و 32/14 شنای سوئدی، استقامت عضلات شکم تعداد 81/32 و 94/28 دراز و نشست بود. در مقایسه با هنجار‌های موجود، مردان شهر کرمانشاه در متغیرهای توان هوازی، قدرت عضلانی پنجه، استقامت عضلات سینه وضعیت بهتری به نسبت شهرهای دیگر و سایر کشورها داشتند و زنان شهر کرمانشاه در متغیرهای درصد چربی بدن، قدرت عضلات پنجه و انعطاف‌پذیری وضعیت نامناسبی داشتند.