MOTIVAŢIA - ELEMENT ESENŢIAL ÎN FORMAREA COMPETENŢELOR PROFESIONALE - Maria CRISTEI (Moldova State University, 2017)
În articolul de faţă este realizată o analiză calitativă, legată de motivaţia studenţilor în procesul de formare/dezvoltare profesională în învăţământul superior. Datele prezentate în articol sunt rezultatele unui studiu prin aplicarea metodelor sociologice de cercetare a studenţilor de la diferite specialităţi ale Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii de Stat din Moldova. MOTIVATION-ESSENTIAL ELEMENT IN TRAINING PROFESSIONAL COMPETENCIES The present article aims to achieve a qualitative analysis related to student motivation in the training and professional development in higher education. The data presented in the article are the results of a sociological study among the students of the Faculty of Mathematics and Computer Science,MoldovaStateUniversity.