مقایسۀ حداکثر اکسیداسیون چربی و Fatmax بین زنان تمرین‌کرده و تمرین‌نکرده - هادی روحانی; سید صالح صفری موسوی; سمیرا غلامیان; اسماعیل فرزانه (Sport Sciences Research Institute, 2016)
هدفازپژوهشحاضر، مقایسۀ حداکثر اکسیداسیون چربی و شدتی از فعالیت ورزشی که حداکثر اکسیداسیون چربی در آن اتفاق میافتد (Fatmax)، در زنان تمرینکرده و تمریننکرده بود. 10 زن سالم تمریننکرده (با سطح فعالیت ورزشی کمتر از سه ساعت در هفته و میانگین حداکثر اکسیژن مصرفی 34/0±66/2 لیتر در دقیقه) و 10 زن سالم تمرینکرده (از اعضای یک تیم بسکتبال باشگاهی با میانگین حداکثر اکسیژن مصرفی 29/0±83/2 لیتر در دقیقه) که بهصورت هدفمند انتخاب شدند، نمونه آماری این پژوهش را تشکیل دادند. آزمودنیها پس از10 تا 12 ساعت ناشتایی شبانه، آزمون ورزشی فزایندهای را روی چرخ کارسنج با مراحل سه دقیقهای تا سرحد خستگی اجرا کردند. در طول آزمون گازهای تنفسی با استفاده از دستگاه گاز آنالایزر اندازهگیری شد و میزان اکسیداسیون مواد، حداکثر اکسیداسیون چربی و Fatmaxمحاسبه گردید. همچنین، از آزمون آماری تحلیل واریانس با اندازهگیریهای مکرر و تی مستقل بهمنظور مقایسۀ متغیرها در سطح P