BİLİMSEL MAKALE NASIL YAZILIR? - Melek Coşan Yılmaz; Oya Nuran Emiroğlu (Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Derneği, 2005)
Bilginin, kaynak gösterilecek nitelikte aktarımının yazılı kayıtlar olmaksızın yapılması, elde edildiği hızla kaybolmasına ve sonuç olarak insanoğlunun öğrenmeye hep aynı çizgiden bașlamasına neden olmuștur. Bilim, olaylar arasındaki ilișkileri gözlem yaparak ve bu gözlemleri akılcı bir biçimde sentezleyerek yöntemini geliștirmiștir Day, 2004 . Üretilen bilimsel bilginin paylașımı, yaygınlașması, aktarımı ve yeni bilimsel katkıların yapılabilmesinde, yazmanın ve yayımlamanın kușkusuz çok önemli bir yeri bulunmaktadır