FONKSİYONEL SINIF III MALOKLÜZYONUN ERKEN DÖNEM TEDAVİSİNDE SINIF III TWİN-BLOK APAREYİNİN ETKİLERİ: OLGU SUNUMU - Gökhan Yüksel; M. Okan Akçam (Ankara University, 2016)
Sınıf III maloklüzyonun erken dönem tedavisi,baş ve yüz bölgesinin normal büyüme ve gelişimi için daha uygun bir ortamın oluşturulması ve normal bir psikososyal gelişim için yüz estetiğinin arttırılması açısından önemlidir. Bu olgu sunumunun amacı, büyüyen bir bireyde modifiye Clark Sınıf III twin-blok apareyi ile fonksiyonel ortopedik tedavi ve sabit ortodontik tedavi aşamalarını içeren fonksiyonel Sınıf III maloklüzyonun erken dönem tedavisinin etkilerini sunmaktır. Tedavinin ilk aşamasında fonksiyonel ön çapraz kapanış Sınıf III twin-blok apareyi ile sekiz ayda tedavi edilmiş, daha sonra sabit ortodontik tedavi ile on bir ayda sonuç fonksiyonel oklüzyon elde edilmiştir. Bu olgu sunumu, fonksiyonel Sınıf III maloklüzyonun erken dönem tedavisindeSınıf III twinblok apareyi ile başarılı sonuçlar elde edilebileceğini göstermektedir