КОМУНІКАТИВНО-ПРОФЕСІЙНИЙ АСПЕКТ СТРУКТУРИ ТА ЗМІСТУ НАВЧАЛЬНОГО ПОСІБНИКА З НАУКОВОГО СТИЛЮ МОВИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ-ІНОЗЕМЦІВ ПІДГОТОВЧИХ ВІДДІЛЕНЬ ВНЗ УКРАЇНИ - О.О. КАЛЕНИК; Т.Л. ЦАРЕГРАДСЬКА; І.В. ПЛЮЩАЙ (Alfred Nobel University Publisher, 2018)
Статтю присвячено актуальним проблемам вивчення мов та природничих дисциплін студентами-іноземцями підготовчих відділень вищих навчальних закладів України. Аналізуються зміст та структурна організація навчальних наукових текстів, їх типи, засоби викладення матеріалу в навчальному посібнику з наукового стилю мови, розробленого авторами. У посібнику розглядається єдиний підхід до аналізу та викладення навчального матеріалу, запропоновано систему вправ для формування різних видів мовленнєвої діяльності студентів-іноземців у сфері загальних дисциплін.