Els gèneres de comunicació científica i el laboratori com a espai didàctic per a l'ensenyament de les Ciències basat en Projectes - José Luis Touron; Quique Vergara; Albert Arcas; Marcel Costa (Universitat Autònoma de Barcelona, 2017)
Els contextos de Creació del Coneixement Científic són espais clau perquè l'alumnat desenvolupi els procediments i visions epistèmiques de la Ciència, a més d'una apropiació profunda dels models científics. En aquest sentit, l'Aprenentatge Basat en Projectes és una oportunitat per desenvolupar activitats en les que els alumnes aprenguin ciències participant en aquests contextos. Es proposen quatre activitats ABP ubicades en diferents contextos de creació de coneixement científic (congressos científics, ciència ciutadana, indagacióal laboratori) i es discuteixen les aportacions que fan aquests diversos gèneres científics a l'ensenyament de les Ciències.