عوامل مؤثر در موفقیت ورزشی مبتنی بر نظریه ها و مدل های مرتبط - سید محمد کاظم واعظ موسوی; سیده افروز موسوی (Sport Sciences Research Institute, 2015)
موفقیت ورزشی به بررسی کلنگرانه، چندبعدی، و تعاملی نیازمند است تا بتواند ورزشکاران نخبه را از جنبه های توانایی های جسمی، مهارتهای روانشناختی، ویژگیهای شخصیتی، مهارتهای تکنیکی، و مهارتهای تاکتیکی توصیف کند. مطالعات قبلی عواملی را برای تبیین موفقیت ورزشی معرفی کردهاند؛ بااینحال، این پدیده بهطور کامل بر اساس نظریهها و مدلهای مرتبط تبیین نشده است. مطالعة حاضر با تکیه بر نظریههای سیستمهای پویا، هدف پیشرفت، انگیختگی، تمرین هدفمند، مدل اشتیاق دوگانه، و مدل خودتنظیمی، عوامل مؤثّر در موفقیت ورزشی را مرور کرده است. نتایج مطالعة حاضر بهشیوة مرور تحلیلی مبتنی بر شواهد گزارش شده است که میتواند در شناسایی عوامل مؤثّر در موفقیت ورزشی و ویژگیهای ورزشکاران نخبه مفید باشد. همچنین یافتههای این مطالعه،  برای ایجاد ابزاری جامع برای سنجش موفقیت ورزشی قابلاستفاده خواهد بود.