Üreme Çağındaki Kadınlarda Algılanan Sosyal Destek Düzeyi ve Yaşam Doyumu Arasındaki İlişki - Zeynep Demirtaş; Begüm Can; Gamze Gedikli; Ayşe Çuvadar (Atatürk University, 2024)
Amaç: Bu çalışmada üreme çağındaki kadınlarda algılanan sosyal destek düzeyi ile yaşam doyumu arasındaki ilişkiyi incelemek amaçlanmıştır.Yöntemler: Tanımlayıcı ve kesitsel tipte olan çalışmanın örneklemini 15.05.2023- 15.06.2023 tarihleri arasında Türkiye'nin Batı Karadeniz Bölgesinde yer alan bir İl Merkezinde ikamet eden 326 kadın oluşturmuştur. Çalışmanın verileri "Kişisel Bilgi Formu", "Yaşam Doyumu Ölçeği" ve "Çok Boyutlu Algılanan Sosyal Destek Ölçeği" kullanılarak toplanmıştır. Verilerin değerlendirilmesinde SPSS 22.0 paket programı kullanıldı. İstatistiksel anlamlılık sınır değeri p