Початкова освіта у зороастрійців (російською мовою) - Кобілжон Абдкллаєв (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті йдеться про особливості організації початкової освіти зороастрійців. Автор базує свої узагальнення на аналізі «Авести», стародавніх повчальних текстів і рукописів зороастрійців, роблячи висновок про актуальність використання досвіду зороастрійців у справі виховання і навчання всебічно розвиненої особистості на сучасному етапі. В настоящей статье говорится о начальном образовании у зороастрийцев. Основываясь на анализе «Авесты», древних назидательных текстов и рукописей зороастрийцев обосновываются взгляды, мысли зороастрийцев о воспитании и обучении, актуальность их использования в деле воспитания всесторонне развитой личности на данном этапе. This article deals with the organization of primary education of Zoroastrians. The author analyses «Avesta», ancient texts and Zoroastrian manuscripts thus making a conclusion of the possible using of some Zoroastrian views of education and training for forming all-round personality at this stage.