VIOLENŢA DOMESTICĂ PRIN PRISMA POLITICILOR INTEGRATE - USM ADMIN (Moldova State University, 2017)
Prevenirea şi combaterea fenomenului violenţei în familie, recunoscut drept flagel care afectează grav victimele, necesită intervenţii coordonate şi prompte din partea tuturor structurilor abilitate în domeniu. Implementarea politicilor integrate ar permite intervenţia eficientă în cazurile de violenţă împotriva femeilor şi de violenţă în familie prin asigura- rea unei abordări de coordonare şi cooperare multisectorială care, totodată, să asigure că politicile adoptate sunt funda- mentate pe date statistice. În prezentul articol propunem Modelul "Romaniţei", care presupune formarea unei filosofii comune asupra protecţiei şi asistenţei victimelor violenţei, având la bază drepturile şi necesităţile acestora. Cuvinte-cheie: politici integrate, filosofie comună, victimele violenţei, violenţă în familie, violenţă în bază de gen.