До проблеми гуманізації взаємин підлітків, які виховуються в родинному середовищі, з вихованцями дитячих будинків - Iryna Ionova (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2017)
У статті автором проаналізовано дефініції гуманізації взаємин підлітків, які виховуються в родинному середовищі, з вихованцями дитячих будинків. Визначено поняття «гуманізм», «гуманність», «гуманізація взаємин», «соціально-педагогічна проектна діяльність». З'ясовано суть поняття «гуманізація взаємин». Висвітлено особливості підліткового віку та ролі спілкування. Визначено особливості соціального розвитку вихованців дитячих будинків. Розглянуто зміст проектної діяльності та діяльність суб'єктів проектної діяльності. Досліджено можливості соціально-педагогічних проектів як засобу гуманізації стосунків підлітків, які виховуються в родинному середовищі, з вихованцями дитячих будинків.