اثر بازی‌درمانی بر حافظۀ کوتاه‌مدت کودکان کم‌توان‌ذهنی آموزش‌پذیر - جمال فاضل کلخوران; امیر شریعتی; هاجر بهرامی (Sport Sciences Research Institute, 2017)
هدف از پژوهش حاضر، بررسی و مقایسۀ اثر بازی‌های انفرادی و گروهی بر توجه و حافظۀ کوتاه‌مدت کودکان کم‌توان‌‌ذهنی آموزش‌پذیر بود. بدین‌منظور، 36 دانش‌آموز کم‌توان‌‌ذهنی از میان دانش‌آموزان مدرسۀ استثنایی "اندیشۀ" استان قزوین (با دامنۀ سنی تقویمی هشت تا 15 سال؛ سن عقلی هفت تا 10 سال؛ ضریب هوشی 50 تا70) به روش نمونه‌گیری در‌دسترس انتخاب شدند و پس از همتاسازی به سه گروه کنترل، بازی‌های انفرادی و بازی‌های گروهی تقسیم گردیدند. طرح این پژوهش نیمه‌تجربی بوده و به‌صورت پیش‌آزمون ـ پس‌آزمون اجرا شده است. داده‌ها با استفاده از خرده‌آزمون ارقام و‌کسلر کودکان (حافظۀ کوتاه‌مدت) جمع‌آوری شده و با استفاده از تحلیل کوواریانس ‌با سطح معناداری (P