THE ARAB SOCIETY AND THE ENVIRONMENT - USM ADMIN (Moldova State University, 2014)
SOCIETATEA ARABĂ ŞI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR În articol este abordată relaţia dintre societatea arabă şi mediul înconjurător. Atitudinea arabilor faţă de mediul în- conjurător este influenţată de stilul lor de viaţă tradiţional, prin care realizează mai multe activităţi ce au ca scop de a proteja mediul înconjurător. Astăzi, puţini tineri au un stil de viaţă tradiţional, în stilul lor de viaţă modern existând tot mai multe comportamente legate de mediu. Totuşi, arabii nu sunt consideraţi că conştientizează adecvat importanţa problemelor de mediu. În sectorul arab din Israel, în special în satele arabe există multe probleme de mediu. Numeroase studii au arătat că există o mare diferenţă între sectoarele arabe şi cele evreieşti în ceea ce priveşte conştientizarea prob- lemelor de mediu, atitudinea faţă de mediu şi dorinţa de a acţiona pentru mediul înconjurător. În sectorul arab foarte puţine şcoli reacţionează la problemele de mediu. Cuvine-cheie: societatea arabă, mediu, aspecte legate de mediu, educaţie pentru mediu.